Управление
Кой е на линия
» Гости: 1

» Потребители: 0

» Брой потребители: 19
» Най-нов: miedniczek
Вход
Потребител

ПаролаНе сте потребител?
Натиснете тук за да се регистрирате.

Забравихте паролата си?
Поискате си нова тук.
Анкета
От къде научихте за нас?

Гугъл
Гугъл
20% [1 гласувал]

Реклама
Реклама
0% [0 гласували]

Приятел Ви каза
Приятел Ви каза
20% [1 гласувал]

Ние Ви поканихме
Ние Ви поканихме
60% [3 гласували]

Брой гласували: 5
Трябва да сте регистриран за да можете да гласувате.
Начало: 04.09.14
Проекти

    В периода 2001 – 2004 година членове на Сдружението участват в семинари и кратки курсове, организирани от Испанското посолство, комисията по Алтернативен туризъм – гр. Разград, Бизнесцентър – Исперих и Фондация „Покров Богородичен” за написване и реализиране на проектите в сферата на туризма.
    Сдружението е сред учредителите на СНЦ „Местната инициативна група – Исперих”. До момента сдружението има реализирани два самостоятелни проекта и работи по трети.

    2002 година

    Проект „Съхранено минало защитена природа” е защитен пред Клуб “Отворено общество” – гр. Русе, с финансовото съдействие на Американската агенция за международно развитие по програма „Демократична мрежа”. Партньор на проекта е Историческия музей, Бизнесцентър – град Исперих, Гимназия „В. Левски” – град Исперих. В рамките на проекта е благоустроена централната част на ИАР „Сборяново” с изработените и монтирани кътове за отдих. Управляваните средства са с обща стойност 10 242 лв., като от тях 7 000 лв. са от КОО гр. Русе. Сега кътовете се поддържат и охраняват от Историческия музей.

    2005 – 2006 година

    Проект „Жарава от етноси” по програма „Междуетническо взаимодействие” на Фондация „Партньори България” и реализиран в партньорството на Общинска библиотека – Исперих, Историческия музей, Община Исперих, ОУ „Хр. Ботев” и ОУ „В. Априлов”. В създадените два библиотечни клуба „Млад творец” и „Бит и култура”, участват деца от трите етноса на двете основни училища в града. Изградената компютърна зала в детския отдел на Библиотеката позволи използването на съвременната информационна мрежа и осъществяване на контакт с други клубове по Интернет. След приключването на проекта залата се посещава от участниците в клубовете и читателите на библиотеката. Общата стойност на проекта бе 13 574 лв., от тях собствения принос бе 3 918 лв.

    2014 година

    В началото на месец май стартира проектът „Свидетелства от миналото – мост към настоящето”, който се реализира съвместно с Централна общинска библиотека „Петя Йорданова” – гр. Исперих по Програма за развитие на селските райони 2007-2013 г., Стратегия за местно развитие на Местна инициативна група (МИГ) Исперих по мярка 7.1 „Напред към наследството – територията на Исперих ни обединява.
    В рамките на проекта ще бъдат създадени: дигитално студио „Хелис”, каталог и база данни с улеснен достъп до публикации в периодични и научно-популярни издания с научна или образователна стойност за обекти от АР „Сборяново” и Община Исперих. Ще бъдат обучени младежи и специалисти от местни институции, които ще участват при трансформиране на минимум 250 документа от хартиен носител в електронен вариант. Свободният достъп в Интернет на данните ще даде възможност да се ползва от ученици, студенти, преподаватели, специалисти и любители краеведи.
    Проектът ще отговори на потребността от информация за значимото културно-историческо наследство на района сред местната общност и в национален мащаб.